سوغاتیهای کرمانشاه
سوغاتیهای کرمانشاه
این شهر هم مثل سایر شهرهای ایران زیبا، سوغاتیهای خاصی دارد که همه ما اسم آن را شنیدهایم و حتی چند نوع از سوغات خوراکی آن را امتحان کردهایم حتی اگر به این شهر نرفته باشیم. سوغاتیهای کرمانشاه به دو دسته اصلی تقسیم میشود؛ یکی صنایع دستی و دیگری خوراکیهای محلی و شیرینیها.
نان برنجی
حتما نان برنجی را امتحان کردهاید و عاشق عطر و طعم بینظیرش شدهاید. نان برنجی از زمان قاجار تهیه میشود. آن را با آرد برنج و زعفران و شکر تهیه میکنند ولی آن چیزی که باعث طعم بینظیر این شیرینی خوشمزه میشود، استفاده از روغن کرماشاهی است.
کاک
کاک هم از آن شیرینیهای لذیذی است که در این شهر تهیه میشود. این شیرینی را با ورقههای نازک خمیر تهیه میکنند. در برای درست کردن کاک از آرد گندم، شکر یا پودر قند، تخممرغ، دارچین، روغن، هل و آب استفاده میشود و برای تزیین روی آن پودر پسته، پودر نارگیل یا خلال بادام میریزند.
نان خرمایی
یکی دیگر از سوغاتیهای خوشمزه این شهر، نان خرمایی است. در زبان محلی کرمانشاه به آن نان خانقی میگویند و در کنار سایر شیرینیها در فروشگاهها و کارگاهها عرضه میشود.
روغن حیوانی
همه ما آوازه روغن حیوانی کرمانشاهی را شنیدهایم. روغنی که فقط یک قاشق از آن، عطر و طعمی بینظیر به غذاها و شیرینیها میدهد. این روغن از شیر گاو و گوسفند تهیه میشود.
قالی، گلیم و جاجیم
قالی و گلیم و جاجیم از آن دسته صنایع دستی است که ممکن است در بسیاری از شهرهای ایران پیدا شود ولی هر شهری، نقشه و طرح خاصی برای ساخت این دستبافتههای زیبا دارد. از بین نقشهای مختلف قالی، نقش «بازو بندی» نقش بومی منطقه است. البته طرحهای دیگری هم در قالی این منطقه دیده میشود که معمولا تلفیقی است. گلیم و جاجیم با طرحهایی که الهامگرفته از عناصر طبیعی است، از دیگر صنایع دستی این خطه است.
موجبافی
موجبافی یکی از صنایع دستی زیبای این منطقه است که از آن برای تهیه روانداز، سجاده، رختخوابپیچ، روی کرسی، پرده و… استفاده میکنند. طرح آنها معمولا چهارخانه و شطرنجی است. البته این هنر مثل سابق رونق دارد. به همین خاطر، خریدن این صنایع دستی میتواند به رونق آن کمک کند و نیرویی دوباره به دستان هنرمندان منطقه بدهد.
گیوه
گیوه، این کفش سنتی و راحت که در بسیاری از نقاط ایران پیدا میشود، یکی دیگر از صنایع دستی این منطقه است که طرفداران زیادی دارد. بسیاری از قدیمیها، هنوز هم گیوههای سبک و خنک را به کفشهای جدید ترجیح میهند.
غذاهای سنتی کرمانشاه
کرمانشاه مثل هر شهر دیگری، غذاهای سنتی مخصوص خودش را دارد. اگر به این شهر سفر کردید، حیف است که غذاهای عادی و همیشگی بخورید. امتحان کردن غذاهای محلی، یکی از لذتهای سفر است که بهتر است از آن صرف نظر نکنید. به خصوص در مقصدی مثل کرمانشاه که غذاهای محلی لذیذی دارد.
دنده کباب
یکی از معروفترین و لذیذترین غذاهای این شهر، دنده کباب است. برای تهیه این غذا از دنده گوسفند، زعفران و یک نوع ادویه مخصوص استفاده میکنند. اگر به طاق بستان سر بزنید، در رستورانها و سفرهخانههای اطرافش میتوانید بهترین دنده کباب عمرتان را نوش جان کنید.
خورش خلال
خورش خلال، غذایی لذیذ و محبوب است که برای مجالس تهیه میشود. اگر این شانس را داشته باشید که مهمان یک خانواده کرمانشاهی شوید، حتما این غذای لذیذ را برایتان میپزند. این غذا با گوشت گوسفندی، روغن کرمانشاهی، گلاب، خلال بادام، زرشک و... تهیه میشود و با برنج خوش عطر سرو میشود.
آش عباسعلی
این آش معمولا در فصل سرما تهیه میشود و یکی از معروفترین آشهای منطقه است. غیر از حبوبات معمول، در این آش از گوشت و روغن کرمانشاهی استفاده میشود. غذاهای سنتی این منطقه به همین چند مورد محدود نمیشود. از دیگر غذاهای لذیذ این شهر که میتوانید در سفرتان نوش جان کنید میتوان به آش سورانه، شلمین، جرگ و بز، کوکو پاغازه، والک پلو، ونوشک پلو، نان کلانه و کوفته شیرین اشاره کرد.
سخن آخر
روز کرمانشاه، فرصتی است تا بیشتر با این شهر دیدنی و جاذبههای آن آشنا شوید. این شهر با وجود این همه جاذبه طبیعی و تاریخی بینظیر و غذاهای لذیذ، هرگز شما را ناامید نمیکند. این بار که خواستید برای سفر داخلی در ایران زیبا برنامهریزی کنید، حتما کرمانشاه را در نظر بگیرید.
نظرات
ارسال یک نظر